top of page
Anker 3

Lofdicht

Een filmisch portret, ter nagedachtenis van een geliefd persoon, waarin herinneringen weer even tot leven worden gebracht

Bijzondere momenten in het leven deel je met mensen die je liefhebt: Je ouders, zus of broer, je vrienden, je geliefde, je kinderen, opa’s en oma’s, met allemaal heb je een unieke band en connectie. Mensen waarbij je kwetsbaar durft te zijn, die je zien voor wie je bent, gelukkig of ongelukkig, in mooie of in minder mooie tijden.

Afscheid nemen van zo’n geliefd persoon is moeilijk. Er komt zoveel op je af en tegelijkertijd is er die vreselijke pijn, het verdriet en dat gemis. Herinneringen flitsen voorbij. Herinneringen die je nog graag even vast zou willen houden. Een lofdicht is een manier om dit mogelijk te maken.

Het is een audiovisuele vorm waar herinneringen weer tot leven worden geblazen, te vertellen over de persoon die jou zo dierbaar was. Een intiem portret waarin zijn of haar geschiedenis, karaktereigenschappen, liefde, worstelingen en levensvisie, volop te zien zijn. Een audiovisueel document bestaande uit film, fotografie, muziek en geluidsfragmenten.

 

Ieder mens heeft een uniek bestaan hier op aarde en verdient een ode bij het leven geschonken of als herinnering na de dood. 

Anker 2
Bekijk hier impressies van Lofdicht
steef2.png

Hoe werkt het?

Stapels aan foto's liggen vaak jaren in een doos of mand. Allemaal herinneringen aan iemands leven. Je wil er al lange tijd wat mee doen, maar wat? Met een lofdicht breng je deze foto's weer tot leven en worden unieke herinneringen aan jouw vader, moeder, oma, opa, zoon of dochter onderdeel van het leven. Kleinkinderen leren hun grootouders kennen, kinderen hebben weer een fysieke herinnering aan hun ouders en ouders kunnen hun kind weer even omarmen. 

  • ​Eerste vrijblijvende kennismaking en ruimte om te vertellen over wie het lofdicht zal gaan.

  • Indien gewenst kom ik graag bij je thuis voor verdere kennismaking en hulp bij eerste selectie foto's en muziek.

  • Daarna volgen de opnamen interview, speech of gedicht met film en/of audio op een fijne plek naar keuze.

  • Al het materiaal zal worden verwerkt tot een uniek persoonlijk Lofdicht.

  • Het lofdicht wordt aangeleverd in een mooi doosje of digitaal lijstje.

Anker 1
bottom of page