Lofdicht

Een nieuw ritueel bij leven of daarna

Bijzondere momenten in het leven deel je met mensen die je liefhebt: Je ouders, zus of broer, je vrienden, je geliefde, je kinderen, opa’s en oma’s, met allemaal heb je een unieke band en connectie. Mensen waarbij je kwetsbaar durft te zijn, die je zien voor wie je bent, gelukkig of ongelukkig, in mooie of in minder mooie tijden.

Afscheid nemen van zo’n geliefd persoon is moeilijk. Er komt zoveel op je af en tegelijkertijd is er die vreselijke pijn, het verdriet en dat gemis. Herinneringen flitsen voorbij. Herinneringen die je nog graag even vast zou willen houden. Een lofdicht is een manier om dit mogelijk te maken.

Het is een audiovisuele vorm waar herinneringen weer tot leven geblazen worden, te vertellen over de persoon die jou zo dierbaar is. Een kort intiem portret waarin zijn of haar geschiedenis, karaktereigenschappen, liefde, worstelingen en levensvisie, volop te zien zijn. Een document bestaande uit film, fotografie, muziek en geluidsfragmenten.

 

Ieder mens heeft een uniek bestaan hier op aarde en verdient een ode bij het leven geschonken of bij de dood dienend als afscheid. 

 

Meer info over een LOFDICHT?

Neem vrijblijvend contact met mij op. 

Hoe werkt het?

Een lofdicht is uitermate geschikt voor mensen die moeite hebben met het voordragen van een speech bij een afscheid. Ik neem rustig de tijd voor jouw verhaal en help je die vorm te geven.

  • Eerste kennismaking telefonisch of via zoom. 

  • Korte briefing per mail met uitleg en vervolgstappen. 

  • Persoonlijke afspraak van max 2 uur voor opnamen speech of interview opgenomen met alleen audio of film.

  • Selecteren 30 tot 50 foto's en/of filmfragmenten en muziek.