top of page

meer zien in weerzien

Lofdicht blikt terug, kijkt om en legt een route af wat het weerzien met een missende geliefde mogelijk maakt.
Een filmisch bewaardocument voor nabestaanden om meer te zien dan enkel eigen herinneringen.

Anker 1
LOFD beeldmerk-06.png
  • Film bestaande uit interviews, archiefmateriaal, 3D bewegende foto's, geluidsfragmenten en muziek

  • Een persoonlijk geschenk voor nabestaanden

  • Familieverhalen komen weer tot leven

  • Al je mooiste foto's in één uniek visueel document

  • Geen stapels losse foto's meer 

Anker 4

WAT IS EEN LOFDICHT?

Een Lofdicht is een herinneringsdocument, een ode; een verhaal waarin je een geliefd persoon prijst. En daarmee een prachtige manier om iemand te herinneren. 

Tegenwoordig heeft iedereen wel een camera of telefoon. We schieten ontelbaar veel foto's, filmen urenlang, sturen voice memo's en meer. We worden digitaal vereeuwigd. Hoe verder terug in de tijd, des te minder beelden worden achtergelaten: Stapeltjes losse foto's, hier en daar een videoband, mini DV, Betacam of zelfs nog 8 mm film op een rolletje. Zodra deze beelden worden gedigitaliseerd ontvouwt zich een wereld vol oude herinneringen en machtige verhalen van nabestaanden. Door archiefmateriaal te combineren met 3D bewerkte foto’s, geluidsfragmenten en muziek ontstaan er bijna filmische scenes uit iemands leven en maakt zo'n herinnering levensecht.

Hoe fijn zou het zijn als je in een paar minuten jouw familie, geliefde vriend of vriendin weer tot leven ziet en hoort komen?

Met een Lofdicht kan dat. Afhankelijk van jouw keuze maak ik een film, waarbij archiefmateriaal zich afwisselt met statische foto's die tot leven komen (van 2D naar 3D). Dit zal worden ondersteund met een interview, geluidsfragmenten en muziek naar keuze. Dit samen maakt het een persoonlijke video, die je altijd kunt kijken om herinneringen weer op te halen en hem of haar weer even bij je te voelen.

 

Een echt persoonlijk Lofdicht. ♥︎

steef2_edited.jpg

HOE WORDT EEN LOFDICHT GEMAAKT?

In een Lofdicht wil ik jouw herinneringen van een geliefd persoon zo echt mogelijk tot leven laten komen. Met mijn ervaring als film- en documentairemaker kan ik goed verhalen vertellen en iets creëren van verschillende visuele ingrediënten. Iedereen heeft een eigen levensverhaal die de moeite waard is te vertellen. 

 

Hier zie je een voorbeeld hoe ik een 2D foto tot een 3D bewegend beeld maak.